Ambasadorul R. Moldova în Federaţia Rusă, rechemat din funcţie în urma scandalului cu anabolizantele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Neguta presedinte.md

Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Neguţa, a fost rechemat din funcţie. Deciza a fost aprobată în cadrul şedinţei Guvernului de miercuri, 9 decembrie, la iniţiativa ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Potrivit procedurii, preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, urmează să semneze decretul de rechemare din funcţie a ambasadorului.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că „este responsabilitatea cel puţin indirectă a conducătorului diplomatic” în cazul anabolizantelor.

Amintim că şoferul microbuzului cu numere diplomatice, reţinut sâmbătă la postul vamal Palanca, la ieşirea din Republica Moldova, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante şi substanţe psihotrope. El urmează să depună demers la arest pentru 30 de zile.

Substanţele, care urmau să ajungă în Ucraina, au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie, de către Serviciul Vamal şi Serviciul de Informaţii şi Securitate. 

Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei, adică circa 380.000 de euro. 

La această etapă se stabileşte provenienţa substanţelor şi cercul de persoane implicate.

Ministerul de Externe al R. Moldova a comunicat că autoturismul vizat în contrabanda cu anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chişinău – Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, în vederea transmiterii la Chişinău a poştei diplomatice curente.

Igor Dodon a afirmat că, dacă se va dovedi că Andrei Neguţa este implicat în acest caz, diplomatul va trebui să răspundă în faţa legii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite