Ambasada SUA la Chişinău: Este profund îngrijorător să aflăm despre cazurile de presiune asupra autorităţilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook U.S. Embassy Moldova: Întâlnirea ambasadorului Pettit cu reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM).
FOTO Facebook U.S. Embassy Moldova: Întâlnirea ambasadorului Pettit cu reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM).

Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM). Aceştia s-ar fi plâns diplomatului american că sunt supuşi presiunilor din partea puterii centrale.

„Este profund îngrijorător să aflăm despre cazurile de presiune asupra autorităţilor locale care sunt larg răspândite. Aceste presiuni, care deseori duc la migraţia dintr-un partid în altul, diminuează încrederea câştigată cu greu a cetăţenilor”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA.

James Pettit a menţionat că împărtăşeşte opinia Consiliului Afaceri Externe al UE cu privire la „importanţa asigurării funcţionării imparţiale a organelor de drept şi a sistemului judiciar”, dar şi îngrijorările cu privire la „cazurile de urmărire penală împotriva unor avocaţi, judecători şi oponenţi politici”. 

„Aşa cum a explicat recent Ambasadorul UE în Republica Moldova, structurile locale ale organelor de drept, procuraturii şi sistemului judecătoresc sunt adesea implicate în acest fenomen. Statele Unite vor continua să ofere sprijin autorităţilor publice locale, pentru a consolida autonomia locală în conformitate cu Carta Europeană a Autonomiei Locale şi pentru a sprijini democraţia la nivel local”, se spune în document.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite