Alocaţii lunare pentru cei din stânga Nistrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Viitorii beneficiari de pensii stabilite în sistemul public de asigurări sociale, care domiciliază în stânga Nistrului şi nu ridică pensii stabilite de administraţia de la Tiraspol, vor primi alocaţii lunare din bugetul de stat. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în două lecturi în şedinţa din 30 iunie a Parlamentului, transmite IPN.

Prestaţiile sociale se stabilesc pentru femeile cu vârsta între 55 de ani şi vârsta standard de pensionare (care potrivit modificărilor la legislaţie va fi de 63 de ani către anul 2028) şi bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 60 de ani şi vârsta standard de pensionare (care către anul 2019 va constitui 63 de ani).

Mărimea alocaţiei va fi de 550 de lei, iar anual din bugetul de stat urmează să fie alocaţi peste 29 de milioane de lei în acest sens.

Viceministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Viorica Dumbrăveanu, a spus că alocaţiile respective ar fi de mare ajutor pentru cei care deţin cetăţenia Republicii Moldova şi locuiesc în stânga Nistrului, dat fiind faptul că o parte din ei au probleme economice inclusiv din cauza restricţiei accesului la terenurile agricole pe care le deţin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite