Alertă falsă în Lituania: Mai mulţi tineri ruşi de la o şcoală navală, presupuşi soldaţi ruşi, au pus pe jar autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La gările din Vilnius au intensificate măsurile de securitate din cauza trenului ce ar fi sosit cu trupe militare ruse.

Măsurile de securitate au fost intensificate, joi, în gările din Vilnius şi Naujoji Vilnia, ca răspuns la informaţiile conform cărora recruţi ai armatei ruse ar putea trece către regiunea rusă Kaliningrad prin Lituania, transmite lrytas.lt.

Rokas Pukinskas, purtător de cuvânt al Serviciului de Grăniceri lituanian, a confirmat parţial informaţiile. „Informaţiile primite de la Ministerul Departamentului Consular al Afacerilor Externe au arătat că o mulţime de tineri recruţi se află în acest tren. Acesta este motivul pentru care securitatea a fost intensificată. Ofiţerii noştri au inspectat trenului, dar toţi pasagerii aveau documente şi vize valabile. Noi nu le putem interzice accesul pe teritoriul nostru", a spus el.

După inspecţie, trenul a plecat spre Kaliningrad.

Marţi, Rusia a început testarea disponibilităţii forţelor sale armate în unele regiuni, inclusiv la Kaliningrad, şi a folosit avioane de luptă, bombardiere şi rachete Iskander pentru aceste exerciţii.

Ministrul lituanian al Apărării Naţionale, Juozas Olekas, a declarat, joi, că guvernul a fost alertat cu privire la faptul că trupe ruseşti vor trece prin Lituania. Alerta s-a dovedit a fi falsă. „Din ceea ce ştim, elevi ai unei şcoli navale au călătorit cu acest tren şi mergeau spre Kaliningrad", a spus Olekas.

El a adăugat că securitatea sporită la staţiile prin care trenul a trecut a fost doar o măsură de precauţie: „Sunt suspiciuni că trupele ar putea fi, de asemenea, la bord. În cazul în care acest lucru ar fi fost real, trenul ar fi fost oprit, iar soldaţii, trimişi acasă. Au existat astfel de cazuri. De data aceasta călătorii au fost elevi ai unei şcoli de marină“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite