Afacerile lui Ilan Shor în Codrii Orheiului. Primarul de Orhei vrea complex rezidenţial de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilan Shor vrea să ridice un complex rezidenţial de lux în Codrii Orheiului
Ilan Shor vrea să ridice un complex rezidenţial de lux în Codrii Orheiului

Familia primarului de Orhei deţine în proprietate hectare de pădure în Codreii Orheiului, iar Ilan Shor să ridice un complex rezidenţial de lux cu suprafaţa de 20 mii de metri pătraţi pe ruinele unei baze de odihnă sovietice, se arată într-o investigaţie realizată de jurnaliştii de la Rise Moldova.

Potrivit sursei citate, familia lui Ilan Shor a obţinut în proprietate un lot de pădure cu suprafaţa de două hectare încă în 2005. Firma Ghermivali, companie care aparţinea tatălui lui Shor, a cumpărat suprafaţa de la Nizov-Com, care este administrată de un apropiat al omului de afaceri Gabriel Stati. La doar patru luni de la procurarea lotului de pădure, Ghermivali gajează  pădurea pentru 1,8 milioane de lei la Banca Socială, iar administrator şi asociat al companiei devine Ilan Shor.

Investigaţia mai arată că primarul de Orhei vrea să ridice în pădure, pe ruinele unei baze de odihnă sovietică, un complex rezidenţial de lux de peste 20 mii de metri pătraţi. Acesta va cuprinde o clădire modernă cu patru nivele, mai multe căsuţe pentru oaspeţi, dar şi un teren de tenis şi altul de volei.

Pădurea lui Shor se află aproape de traseul Chişinău-Orhei, pe malul lacului Ivancea. Acum acest teritoriu aparţine Parcului Naţional Orhei. Primarul de Orhei mai arendează 30 de hectare pe malul lacului Ivancea, care este înconjurat de cele peste 2 hectare de pădure, proprietate privată a familiei Shor. Contractul de arendă cu Moldsilva expiră în 2037. Potrivit materialului, Republica Moldova a pierdut în ultimii 5 ani o suprafaţă de pădure echivalentă cu 20 de terenuri de fotbal. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite