Adjunctul arhitectului-şef al Capitalei, în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Judecătoria Buiucani a decis vineri, 3 iunie, schimbarea măsurii preventive în privinţa adjunctului arhitectului-şef al Capitalei. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, învinuitul în dosarul Primăria urmează a fi plasat în arest la domiciliu pentru 25 de zile. Decizia instanţei a fost luată în condiţiile în care pe 4 iunie expiră măsura arestului preventiv de 10 zile a funcţionarului, transmite IPN.

Totodată, joi, 2 iunie, Curtea de Apel Chişinău a menţinut arestul de 10 zile în privinţa adjunctului arhitectului-şef al capitalei. La fel, Curtea a decis menţinerea arestului de 20 de zile pentru cei doi intermediari din acest dosar. Şedinţa în privinţa angajatului Inspecţiei de Stat în Construcţii, care trebuia să aibă loc joi, a fost amânata pentru luni. Viceprimarul, pe numele căruia a fost emis mandat de arest pe un termen de 25 de zile, se află în Penitenciarul nr. 16.

Cele cinci persoane au fost reţinute în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe faptul coruperii pasive, traficului de influenţă, falsului în acte publice şi depăşirii atribuţiilor de serviciu. Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru diferite servicii precum – urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor, urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor, dar şi perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite