50 de tone de bombe de aviaţie urmează să fie demontate bucată cu bucată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pirotehniştii au de demontat peste 50 de tone de bombe de aviaţie
Pirotehniştii au de demontat peste 50 de tone de bombe de aviaţie

Geniştii moldoveni sunt instruiţi în această perioadă să dezasambleze bombe aviatice, fiindcă detonarea lor este periculoasă pentru mediul înconjurător.

50 de tone de bombe de aviaţie OFAB-250 şi alte muniţii urmează să fie distruse de geniştii moldoveni, prin dezasamblare. Astăzi, la baza militară de la Bulboaca, specialiştii din armată au fost instruţi cum să demonteze dispozitivele explozibile. 

Locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale pentru asigurarea resurselor, colonelul Andrei Şarban, a precizat că această metodă este mai sigură şi mai puţin poluantă decât detonările muniţiilor cu termenul de păstrare expirat, desfăşurate până de curând.

Militarii care au asistat la sesiunile de instrucţie susţin că bombele vechi din Cel De-al Doilea Război Mondial vor fi în continuare detonate, fiindcă sunt ruginite, iar dezasamblarea lor poate fi periculoasă.

Trainingul face parte dintr-un proiect de circa 30.000 de euro desfăşurat de Ministerul Apărării până în luna septembrie şi este finanţat de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite