Jens Stoltenberg: NATO este gata să apere "fiecare aliat, fiecare centimetru de teritoriu"

0
Publicat:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la Haga, că este devreme pentru a specula în privința efectelor mutării trupelor Wagner în Belarus, dar a subliniat că alianţa nord-atlantică este pregătită să se apere împotriva oricărei ameninţări

Drapel NATO FOTO: Shutterstock
Drapel NATO FOTO: Shutterstock

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la Haga, că este devreme pentru a specula în privința efectelor mutării trupelor Wagner în Belarus, dar a subliniat că alianţa nord-atlantică este pregătită să se apere împotriva oricărei ameninţări, transmite Reuters, scrie Agerpres.

"Este prea devreme pentru a face vreo judecată finală cu privire la consecinţele faptului că Prigojin s-a mutat în Belarus şi că, cel mai probabil, unele dintre forţele sale vor fi, de asemenea, localizate în Belarus", a declarat șeful NATO reporterilor după o întâlnire cu lideri guvernamentali din şapte state membre NATO.

"Dar am trimis un mesaj clar Moscovei şi Minskului că NATO este prezent pentru a proteja fiecare aliat, fiecare centimetru de teritoriu NATO". Evgheni Prigojin, liderul companiei militare private rusești Wagner, a zburat în exil în Belarus.

Stoltenberg a afirmat că NATO va decide să îşi consolideze sistemele de apărare în timpul unui summit ce va avea loc la mijlocul lunii iulie în Lituania, pentru a-şi proteja toţi membrii, în special pe cei care au o graniţă comună cu Rusia şi Belarus, conform AFP, scrie Agerpres. 

Știri Externe



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite