Ziua plecării ultimului soldat american din Afganistan, declarată sărbătoare naţională de către talibani

0
Publicat:

Cabinetul taliban a declarat sâmbătă ca 31 august, ziua după ce ultimul soldat american a părăsit Afganistanul în 2021, să fie sărbătoare naţională, informează DPA.

Soldați americani, în timpul evacuării din Kabul
Soldați americani, în timpul evacuării din Kabul

Într-un comunicat, biroul administrativ al prim-ministrului talibanilor a declarat că s-a decis de către Cabinet ca ziua să fie considerată o sărbătoare în calendarul oficial.

Chris Donahue, general-maior al armatei americane, a fost ultimul soldat american care a părăsit Aeroportul Kabul la miezul nopţii pe 30 august 2021.

Pe baza Acordului de Pace de la Doha, SUA şi aliaţii lor au plecat din Afganistan după 20 de ani de prezenţă militară acolo. Cu două săptămâni înainte de retragerea completă a forţelor străine, guvernul afgan susţinut internaţional s-a prăbuşit şi talibanii au intrat victorioşi în oraş şi au reluat puterea, scrie Agerpres.

De atunci, talibanii şi-au reimpus legile stricte şi au privat fetele şi femeile afgane de acces la şcoli dincolo de clasa a şasea. Ca rezultat, nicio ţară din lume nu le-a recunoscut guvernul de facto încă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite