Video Zelenski a mers în Arabia Saudită înainte de Summitul de Pace pentru Ucraina din Elveția VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns miercuri în Arabia Saudită, cu doar câteva zile înainte de un important summit de pace pentru Ucraina, care va avea loc în Elveția, informează dpa, potrivit Agerpres

In Saudi Arabia, I had a meaningful and energetic meeting with His Royal Highness Crown Prince Mohammed bin Salman.We discussed bilateral relations between Ukraine and Saudi Arabia, noting the good progress on previous agreements and our teams' effective cooperation. We will… pic.twitter.com/tpP9P6UhE6

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) June 12, 2024

Zelenski a sosit în Jeddah, unde s-a întâlnit cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, liderul de facto al regatului. Discuțiile lor au vizat relațiile bilaterale și situația actuală a conflictului dintre Ucraina și Rusia, potrivit agenției de presă saudite SPA, care nu a oferit însă detalii suplimentare.

Prințul Mohammed a reiterat în timpul întâlnirii sprijinul Arabiei Saudite pentru toate eforturile de soluționare a crizei și de diminuare a impactului său umanitar.

Zelenski în Arabia Saudită -  Foto X
Zelenski în Arabia Saudită - Foto X

În Arabia Saudită, am avut o întâlnire semnificativă și energică cu Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Mohammed bin Salman. Am discutat despre relațiile bilaterale dintre Ucraina și Arabia Saudită, remarcând progresele bune înregistrate în ceea ce privește acordurile anterioare și cooperarea eficientă a echipelor noastre. Vom continua să lucrăm împreună. Am discutat, de asemenea, despre pregătirile pentru Summitul global inaugural al păcii, despre rezultatele preconizate și posibila lor punere în aplicare, precum și despre modalitățile de a aduce mai aproape pacea adevărată pentru Ucraina. De asemenea, am făcut un schimb de opinii cu privire la situația internațională și la perspectivele acesteia. Ucraina este recunoscătoare Arabiei Saudite pentru sprijinul său. Apreciem dorința Alteței Sale Regale de a ajuta la restabilirea mai rapidă a păcii.”, a transmis Volodimir Zelenski, prin intermediul X (fostă Twitter).

Arabia Saudită nu va participa la conferința de pace din 15-16 iunie, la fel cum nici Rusia nu va fi prezentă, au declarat anterior surse anonime din Riad.

Elveția a invitat aproximativ 160 de țări la acest summit, cu scopul de a discuta modalități de a obține o pace durabilă în Ucraina. Rusia, care a invadat Ucraina în urmă cu peste doi ani, nu a fost invitată, iar Kremlinul a calificat discuțiile ca fiind inutile.

Arabia Saudită a încercat să mențină o poziție neutră în conflictul din Ucraina, evitând să se implice direct de partea vreunei tabere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite