Zeci de persoane ucise şi rănite în urma unui atac sinucigaş comis de o femeie kamikaze în Nigeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victime şi forţele de ordine din Maiduguri. FOTO Africa Express
Victime şi forţele de ordine din Maiduguri. FOTO Africa Express

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi circa 50 au fost rănite luni, într-un atac sinucigaş comis de o femeie kamikaze la Maiduguri, fieful islamiştilor din Boko Haram în nord-estul Nigeriei, potrivit AFP.

O primă explozie a avut loc în apropiere de o piaţă de peşte pe drumul spre Baga, în jurul orei locale 15.50, a declarat Danlami Ajaokuta, membru al miliţiilor care luptă împotriva Boko Haram alături de armata nigeriană. 

„Am găsit 20 de trupuri neînsufleţite şi 50 de persoane au fost rănite”, a spus acesta, citat de AFP. Potrivit mai multor surse de informaţie, femeia kamikaze nu avea mai mult de 17 ani, însă această informaţie nu a fost confirmată deocamdată în mod oficial.

O a doua explozie a avut loc la doar câteva minute. Unii martori susţin au prezenţa unei a doua femei kamikaze care s-ar fi aruncat în aer în exteriorul autogării, dar fără a face alte victime.

Ageţia Associated Press înaintează numărul de persoane ucise de explozie, fiind citat un martor care a ajutat şi la strângerea trupurilor neînsufleţite. Sama Ila Abu este cea care a precizat că alte câteva zeci de persoane au fost duse de urgenţă la unităţile medicale din apropiere.  

Atentatul nu a fost încă revendicat, însă gruparea islamistă Boko Haram, ale cărei acte de violenţă au făcut peste 15.000 de morţi din 2009, a luat adesea drept ţintă autogări şi pieţe aglomerate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite