Zece membri ai aceleiaşi familii, ucişi între-un atac armat în Africa de Sud

0
Publicat:

Zece membri ai aceleiaşi familii din Africa de Sud au fost ucişi, vineri, la domiciliul lor de bărbaţi înarmaţi neidentificaţi, a anunţat poliţia sud-africană. Acesta este cel mai recent atac armat în această ţară lovită de o criminalitate galopantă.

Toți zece erau membri ai aceleiași familii  FOTO Shutterstock
Toți zece erau membri ai aceleiași familii FOTO Shutterstock

Potrivit poliţiei, şapte femei şi trei bărbaţi au fost răniţi mortal în timpul acestui atac cu arme de foc care a avut loc la Imbali, zonă urbană subdezvoltată la sud de Pietermaritzburg, în provincia KwaZulu-Natal (sud-est).

Potrivit primelor elemente, bărbaţi înarmaţi neidentificaţi au luat cu asalt o proprietate din Pietermaritzburg şi au întins o ambuscadă familiei”, a informat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Lirandzu Themba.

Motivaţia ucigaşilor nu este deocamdată cunoscută. Ministrul Poliţiei, Bheki Cele, ar urma să se deplaseze la faţa locului.

Atacurile armate de acest fel nu sunt rare în Africa de Sud, ţară ce înregistrează unul dintre nivelurile cele mai ridicate din lume în materie de omucideri. Potrivit Reuters, circa 20.000 de omucideri au loc în fiecare an în Africa de Sud, ţară cu o populaţie de aproximativ 60 de milioane de locuitori, scrie Agerpres.

În ianuarie, un bărbat înarmat a ucis opt persoane şi a rănit alte trei la o zi de naştere în oraşul Cqeberha în provincia Eastern Cape, după o serie de atacuri în masă cu arme de foc în această ţară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite