Yasser Arafat a fost exhumat în prezenţa experţilor internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul istoric al palestinienilor Yasser Arafat, care a murit în 2004, a fost exhumat, marţi, la Ramallah, în Cisiordania, iar prelevările de probe din osemintele sale au început pentru a se stabili dacă acesta a fost iradiat, au anunţat surse palestiniene, citate de AFP.

Operaţiunea a început la ora 05.00 GMT (07.00 ora României), marţi, în prezenţa experţilor francezi, elveţieni şi ruşi, începându-se prelevarea de probe din oseminte, au anunţat aceste surse sub acoperirea anonimatului.

Nicio informaţie oficială nu a putut fi obţinută.

Muftiul Ierusalimului, Mohamad Hussein, era prezent, marţi, în interiorul Mukataa, cartierul general al Autorităţii Palestiniene din Ramallah, unde se află mormântul lui Arafat. "Trebuia să fiu prezent la deschiderea mormântului", a declarat acesta pentru AFP.

O ambulanţă era parcată în incinta Mukataa, unde se aflau experţii, îmbrăcaţi în costume albe.

Mormântul a fost izolat cu panouri din plastic albastre. Acesta urmează să fie închis în cursul zilei de marţi, după ce va fi oficiată o ceremonie militară.

Experţii internaţionali încearcă să stabilească dacă liderul palestinian a fost iradiat cu poloniu, ipoteză relansată după difuzarea, în iulie, a unui documentar care dezvăluia urme din această substanţă radioactivă pe lucrurile personale ale lui Arafat.

Judecători francezi, sesizaţi în urma unei plângeri depuse de văduva lui Arafat, Suha, sunt prezenţi la Ramallah. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite