Xian este în lockdown. 26 de oficiali chinezi vor fi pedepsiţi pentru focarul COVID-19 care a afectat oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Oficialii din oraşul Xian, din nord-vestul Chinei, vor fi pedepsiţi după ce un focar de COVID-19 a băgat în lockdown cei 13 milioane de locuitori ai oraşului, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Toate zborurile interne din Xian şi majoritatea trenurilor cu plecare din oraş programate pentru vineri au fost anulate. Oficialii din Xian, oraş renumit pentru războinicii săi de teracotă îngropaţi împreună cu primul împărat al Chinei, spun că focarul a izbucnit după sosirea unui avion de pasageri din Pakistan.

Comisia Centrală pentru disciplină a anunţat că 26 de persoane din Xian sunt trase la răspundere pentru că nu au gestionat răspândirea COVID-19. Nu a fost precizată pedeapsa.

Numărul de noi cazuri cu transmitere locală din oraş a scăzut la 49, în 23 decembrie, faţă de 63 de infectări cu o zi înainte.

Începând de joi, o singură persoană dintr-o gospodărie, poate merge la cumpărături la două zile. Ceilalţi membri pot ieşi doar dacă lucrează în domenii esenţiale, precum sistemul medical.

În Xian au fost făcute de asemenea mai multe runde de testare în masă.

China încearcă să elimine focarele de coronavirus, în pregătirea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din februarie 2022.

Ţara şi-a închis aproape de tot graniţele pentru sosirile internaţionale, iar cei care vor veni la JO vor fi sechestraţi într-o „buclă închisă” cu reguli stricte, scrie Digi24.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite