VIDEO Peste 150 de case au fost distruse într-un incendiu devastator din oraşul chilian Valparaiso. Focul pare să fi fost stârnit intenţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 150 de case au fost distruse de un incendiu de pădure în oraşul Valparaiso, din centrul statului Chile.

Focul, care s-a extins pe dealurile Rocuant şi San Roque, a ajuns la două cartiere sărace şi în ziua de Crăciun încă mai era activ. Până la acest moment nu există declarate victime ale incendiului.

Temperaturile ridicate de vară şi vântul puternic au dus la extinderea flăcărilor.

Ministrul de Interne Gonzalo Blumel a declarat că dovezile strânse până acum indică faptul că incendiile au fost declanşate intenţionat.

Energia electrică a fost întreruptă pentru aproximativ 90.000 de familii din zonă, ca măsură de precauţie. Două şcoli au fost transformate în adăposturi pentru locuitorii afectaţi, care au fost nevoiţi să-şi părăsească căminele chiar în timpul sărbătorilor din Ajunul Crăciunului.

Primarul Jorge Sharp a transmis că a fost declarată stare de urgenţă în oraş, care se află la aproximativ 100 de kilometri distanţă de capitala Santiago. Aproximativ 120 de hectare de vegetaţie  au fost deja distruse, potrivit minstrului Agriculturii, Antonio Walker.

Valparaiso, situat în centrul statului Chile, este unul dintre cele mai mari oraşe din ţară şi un port major la Oceanul Pacific. De asemenea, este o destinaţie turistică importantă în America de Sud.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite