VIDEO Au apărut imagini cu presupusul atacator de la Burgas. Numărul victimelor a fost revizuit la şapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmeria bugară a publicat pe site-ul său imaginile cu presupusul atacator sinucigaş de la Burgas, primul de acest tip din Bulgaria. Totodată, bilanţul victimelor a fost rectificat de autorităţile bulgare: au murit cinci israelieni, nu şase, un bulgar şi atacatorul.

"Explozia a fost provocată de un bărbat care a murit în atentat şi a cărui identitate exactă nu a fost stabilită. Documentele sale de călătorie constau într-un permis de conducere fals din statul Michigan", în Statele Unite, a precizat ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, citat de AFP.

"Atacatorul, îmbrăcat cu pantaloni scurţi şi purtând un rucsac, arăta ca orice alt turist. El a pus rucsacul în compartimentul pentru bagaje al autobuzului, unde s-a produs explozia", a precizat ministrul.

Un număr de 32 de persoane, a anunţat joi ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, citat de AFP.



O israeliancă al cărei deces la spitalul din Burgas, pe litoralul Mării Negre, i-a fost anunţat de ambasadorul Israelului, este de fapt în viaţă şi se află la terapie intensivă, a rectificat ministrul în cursul unei conferinţe de presă susţinute la locul atentatului, pe aeroportul din Burgas.

"S-a dovedit că victimele sunt în număr de şapte, nu opt: cinci cetăţeni israelieni, şoferul bulgar al autocarului şi atacatorul sinucigaş", a declarat el.

Un număr de 31 de israelieni au fost răniţi în atentat, iar doi dintre ei sunt în comă. Un al 32-lea rănit nu a fost încă identificat. Cei trei răniţi grav au fost transferaţi la un spital din Sofia.

Douăzeci şi opt de răniţi israelieni, precum şi unii turişti israelieni care au supravieţuit atentatului vor fi repatriaţi în jurul prânzului în Israel la bordul unui Airbus închiriat de Guvernul bulgar.

Atenatul, imputat de Israel Iranului, a vizat un autocar ce transporta turişti israelieni, la coborârea dintr-un avion charter venit din Israel cu 154 de persoane la bord. Aceştia mergeau în staţiunea balneară Slancev Briag (Sunny Beach), situată la nord de Burgas.

Atacul, imputat de Israel Iranului, a vizat un autocar care transfera către terminal turiştii israelieni sosiţi cu un avion charter cu 151 de persoane la bord şi care urma să se îndrepte ulteror spre staţiunea balneară Slancev Briag, la nord de Burgas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite