Va interveni Occidentul în conflictul din Siria? Nu ar fi timpul ca Orientul Mijlociu să-şi rezolve singur problemele?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sirienii cer îndepărtarea de la putere a preşedintelui Bashar al Assad, care a folosit tortura şi crima ca unelte de control asupra poporului
Sirienii cer îndepărtarea de la putere a preşedintelui Bashar al Assad, care a folosit tortura şi crima ca unelte de control asupra poporului

Cum se va termina conflictul din Siria? Clişeul relaţiilor internaționale ar spune că doar o intervenţie străină occidentatală ar rezolva problema. Ca cetăţeni ai unui stat membru NATO, ar trebui să ne dorim ca Orientul Mijlociu să-şi rezolve singur problemele.

Intervenţia NATO în Siria este puţin probabilă. Şi dacă, totuşi, va interveni, perturbând actualul echilibru de forţe, istoria se va răzbuna, mai devreme sau mai târziu. Libia şi Siria nu sunt state membre NATO, iar Turcia nu este ameninţată, pentru ca o intervenţie să se justifice.

De ce pe banii contribuabililor occidentali, în vremuri de restrişte, se poartă războaie de eliberare arabe? De ce NATO s-a transformat într-o instituţie internaţională, care deţine monopolul mijloacelor de violenţă? Cum se vor termina aceste conflicte? Cred că nici un actor internaţional nu știe încă, dar toţi parcă joacă la cacealma.

Click aici pentru a citi continuarea și spune și tu de ce pe banii contribuabililor occidentali, în vremuri de restrişte, se poartă războaie de eliberare arabe!

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite