UPDATE VIDEO Lideul suprem al Frăţiei Musulmane a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul suprem al Frăţiei Musulmane, Mohamed Badie, a fost arestat în noaptea de luni spre marţi la Cairo, aceasta fiind a şasea noapte de confruntări sângeroase între manifestanţii care îl susţin pe fostul preşedinte egiptean, Mohamed Morsi, şi forţele de ordine.

UPDATE  Liderul suprem al Fraţilor Musulmani, Mohamed Badie, a fost plasat în detenţie preventivă pentru 15 zile sub acuzaţia de "instigare la uciderea" manifestanţilor, a anunţat televiziunea oficială din Egipt, citată de AFP.

Procesul în cazul lui Badie urmează să înceapă duminică. El va compărea în faţa instanţei alături de doi adjuncţi ai săi, încarceraţi mai devreme.


Badie a fost prins într-un apartament apropiat de Rabaa al-Adawiya, zonă în care au fost ucişi miercuri mai mult de 280 de susţinători ai lui Morsi, prima zi în care au început operaţiunile poliţiei şi armatei împotriva protestatarilor.  

Televiziunile publice şi private, care sprijină aproape în unanimitate actuala conducere, au difuzat toată noaptea imagini cu Badie când era arestat, potrivit publicaţiei "Le Monde".

Tribunalul egiptean a ordonat arestarea sa mai ales pentru „incitare la violenţă”, precum şi reţinerea altor cadre importante din Frăţia Musulmană, încă de pe 10 iulie.

Timp de şase zile, cei din conducerea guvernului au ordonat dispersarea sistematică, de multe ori în urma unor acţiuni violente, a manifestanţilor pro-Morsi. Ciocnirile cu poliţia şi forţele armate au făcut aproape 900 de victime.

De asemenea, mai mult de o mie de militanţi pro-Morsi au fost arestaţi, prin aceştia figurând numeroase personalităţi ale Frăţiei Musulmane.

Criza din Egipt: Ghidul Suprem al Fraţilor Musulmani a fost arestat la Cairo

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite