Unul dintre cei mai buni surferi din lume a murit înecat. Imagini cu valul uriaș care l-a înghițit pe Marcio Freire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai cunoscuți surferi din lume a sfârșit înecat.  Brazilianul Marcio Freire era cunoscut drept unul dintre cei mai buni surferi din lume. El s-a înecat joi în timp ce exersa pe valurile uriașe din Portugalia.

Bărbatul a murit înecat FOTO Instagram
Bărbatul a murit înecat FOTO Instagram

Vestea tragică a fost dată de autoritatea maritimă din Nazare, citată de Reuters. Deși salvamarii au reușit să îl scoată pe surferul în vârstă de 47 de ani la mal, el nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul la fața locului.

Imagini cu ultimul val pe care a făcut surf Márcio Freire:

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, de naţionalitate braziliană, a decedat în această după-amiază (joi) după ce a suferit un accident în timp ce practica surf tractat la Praia do Norte”, a transmis Autoritatea maritimă naţională într-un comunicat dat publicităţii, informează AFP, citată de Agerpres. 

Freire a fost unul dintre cei 3 surferi brazilieni care au devenit cunoscuți sub denumirea de „Câinii nebuni” (Mad dogs) după ce au cucerit valul gigant „Fălci” (Jaws) din Hawaii.

Singurul val de pe Terra, protejat de lege

De-a lungul coastei Pacificului de Nord din Peru, există un mic sat de pescari pe nume Chicama, care găzduieşte un val legendar, cel mai lung din lume. Chicama este primul val din lume care este protejat de o lege naţională, iar regulile sunt bine stabilite de Guvern.

Chicama are o lungime de aproximativ patru kilometri, iar, într-o zi bună, surferii experimentaţi vor putea călări în jur de 3-5 valuri pentru a ajunge pe întreaga plajă. 

Cele mai cunoscute puncte în care se face surfing sunt „The Point” şi „El Hombre”.   

„The Point” este considerat cea mai bună parte a valului şi este cel mai faimos, care se „sparge” cale de aproximativ un kilometru, iar valurile au până la aproximativ 6 picioare (1,82 metri). 

Valul este bine format, rapid, dar moderat. Cu cât valurile sunt mai mari, în general, cu atât valul este mai bun, iar punctul principal va deţine cel puţin 10 metri înălţime. 

Unda tinde să accelereze şi să încetinească alternativ şi se întâmplă rar „să călăreşti” o singură undă de-a lungul punctului din acest motiv.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite