Un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs în largul Indoneziei (USGS)

0
Publicat:

Un seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs vineri în largul coastei de vest a Indoneziei, a anunţat Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS), însă pentru moment nu au fost raportate pagube materiale, conform Agerpres.

Epicentrul a fost localizat lângă mica insulă Enggano Foto: Twitter @QuakeAlerts
Epicentrul a fost localizat lângă mica insulă Enggano Foto: Twitter @QuakeAlerts

Cutremurul a avut loc la scurt timp după ora locală 20:30 (13:30 GMT) la mică adâncime, la circa 212 kilometri sud-vest de oraşul Bengkulu, a precizat USGS.

Sistemul de alertă pentru tsunami al Indiei (IOTWMS) a estimat că seismul poate genera un tsunami în regiunea Oceanului Indian şi a afirmat că monitorizează situaţia şi va emite alte buletine.

Sistemul de alertă al Indoneziei nu a detectat însă "nicio ameninţare de tsunami", potrivit site-ului său.

Epicentrul a fost localizat lângă mica insulă Enggano.

Locuitorii din Bengkulu au afirmat însă că nu au simţit aproape deloc cutremurul.

"În mod ciudat, nu am simţit absolut nimic. Eram încă afară, vorbeam cu vecinul meu şi nu ne-am dat seama că a fost un cutremur", a declarat un locuitor din Bengkulu, Hendri Tasparillo, pentru AFP.

Indonezia se află pe "Cercul de Foc" al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

În ianuarie 2021, un seism cu magnitudinea de 6,2 a lovit insula Sulawesi, provocând peste 100 de decese şi lăsând mii de persoane fără adăpost, transformând clădirile într-o grămadă de metal deformat şi bucăţi de beton în oraşul de coastă Mamuju.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite