Un sat din India este terorizat de o vendetă a maimuţelor împotriva câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Lavool, un sat de aproximativ 5.000 de locuitori din statul Maharashtra, în centrul Indiei, nu mai are linişte de la începutul lui octombrie din cauza atacurilor duse de maimuţe împotriva câinilor din localitate.

Localnicii pun aceste atacuri pe seama unei vendete, deoarece au început imediat după uciderea un pui de maimuţă de către o haită de câini din sat. De la acest episod, maimuţele duc adevărate operaţiuni de represalii, de cele mai multe ori sângeroase, împotriva tuturor câinilor observaţi în calea lor sau în apropiere. De regulă, maimuţele îi prind pe patrupezi, după care îi lasă să cadă de pe copaci sau clădiri. Peste 250 de câini au devenit până acum victime ale acestei răzbunări nemiloase, spun locuitori din Lavool pentru presa locală.

Sătenii au cerut intervenţia forţelor de ordine şi a pădurarilor, dar nu au primit un ajutor notabil. Dacă funcţionarii regionali pun la îndoială teoria vendetei invocate de localnici şi caută să afle posibile alte motive ale furiei maimuţelor, cei din Lavool nu mai au răbdare. Ei sunt îngrijoraţi că maimuţele le vor ataca copiii odată ce îşi vor termina treaba cu câinii.

Faptele maimuţelor din India ajung adesea pe prima pagină a presei internaţionale. La începutul pandemiei, un grup de maimuţe a atacat un angajat al unui laborator medical din statul Uttar Pradesh şi a furat probe de coronavirus recoltate de la pacienţi. Un călugăr budist a sfârşit tragic, fiind ucis cu cărămizi aruncate în cap de maimuţe. Pentru a preveni astfel de atacuri, autorităţile indiene au pregătit un dispozitiv special de apărare anti-maimuţe cu ocazia vizitei lui Donald Trump.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite