Un nou lockdown pentru australieni. Aproximativ 10 milioane de cetăţeni sunt afectaţi noile restricţii din Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Australia a fost văzută drept un model în combaterea
valului iniţial al pandemiei şi pentru redeschiderea economiei cu mult înaintea
altor state.
Australia a fost văzută drept un model în combaterea valului iniţial al pandemiei şi pentru redeschiderea economiei cu mult înaintea altor state.

Jumătate din oraşele-capitală ale statelor australiene sunt din nou în lockdown din cauza COVID-19 în timp ce autorităţile depun eforturi de a ţine sub control noi focare ale variantei Delta a coronavirusului, relatează CNN . Cele patru oraşe au la un loc o populaţie de peste 10,2 milioane de locuitori, potrivit datelor oficiale.

Perth, capitala statului Australia de Vest, a intrat într-o carantină de patru zile la miezul nopţii în timp ce Brisbane, capitala Queensland, va intra într-o carantină de trei zile începând de marţi seara. Astfel, cetăţenii trebuie să rămână în locuinţe cu excepţia cazurilor de nevoi urgente, conform hotnews.ro.

Cele două se alătură oraşelor Sydney, capitala New South Wales, care se afla într-o carantină de două săptămâni ce va ţine până pe 9 iulie  şi Darwin, capitala Teritoriului Nordic, unde lockdown-ul a fost extins pentru încă 72 de ore, până vineri.

În Brisbane, al treilea cel mai mare oraş al ţării, persoanele vor fi nevoite să se izoleze la domiciliu cu excepţia angajaţilor esenţiali, ieşitului pentru cumpărarea de alimente sau accesarea de servicii medicale.

Australia a fost văzută drept un model în combaterea valului iniţial al pandemiei şi pentru redeschiderea economiei cu mult înaintea altor state.

Măsurile de lockdown, urmărirea rapidă a contactelor şi regulile stricte de distanţare fizică au ajutat autorităţile australiene să păstreze numărul de contagieri cu coronavirusul relativ scăzut, doar puţin peste 30.500 de cazuri fiind depistate în această ţară.

Australia a înregistrat de asemenea 910 decese cauzate de COVID-19.

Însă campania de vaccinare împotriva coronavirusului s-a lovit de mai multe obstacole.

Australia a imunizat în regim complet doar 5% din populaţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite