Un jihadist al grupării Stat Islamic care a decapitat peste 100 de oameni a primit ajutoare sociale din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care obişnuia să locuiască în Marea Britanie şi care a devenit jihadis al grupării Stat Islamic, decapitând peste 100 de persoane, a fost capturat în Siria, potrivit publicaţiei belgiene De Morgen.  Anouar Haddouchi, care s-a născut în Belgia, dar s-a mutat în oraşul britanic Birmingham în anul 2009, a încasat ajutoare sociale de la statul britanic în perioada în care a fost activ în SI.

Anouar Haddouchi,, în vârstă de 35 de ani, care a fost supranumit „Călăul din Raqqa”, a fost capturat de forţele democrate siriene şi băgat într-o închisoare a grupului, potrivit sursei citate. El ar fi decapitat pentru Daesh  peste 100 de oameni doar în Raqqa. Odată cu Haddouchi, a fost arestată şi soţia sa, Julie Maes, de 32 de ani, care a luptat şi ea de partea jihadiştilor grupării Stat Islamic.

Anouar Haddouchi şi soţia sa au ajuns în Siria în 2014 şi au intrat în SI. În toată această perioadă cei doi au încasat ajutoare sociale de la statul britanic în valoare de aproximativ 10.000 de lire sterline. Se pare că toţi aceşti bani au ajuns în vistieria grupării teroriste.

Anouar Haddouchi nu a putut să încaseze în mod direct banii, dar cel puţin 3.000 de lire ar fi fost încasate de Mohamed Abrini, cel care ar fi participat la organizarea atacurilor teroriste din noiembrie 2015, de la Paris şi 2016, din Bruxelles.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite