Un creştin a decapitat un jihadist din Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un asirian care luptă în forţele kurde din Siria a decapitat un membru ISIS
Un asirian care luptă în forţele kurde din Siria a decapitat un membru ISIS

Un luptător sirian creştin a decapitat un prizonier, membru al Statului Islamic, ca formă de răzbunare pentru toate decapitările, crucificările şi alte asasinate brutale comise de jihadiştii din Statul Islamic.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului susţine că decapitarea a avut loc joi, în provincia siriană Hasakeh, controlată de organizaţia teroristă Statul Islamic. Creştinul face parte din minoritatea asiriană şi l-a găsit pe jihadist în satul Tal Şamiram. „L-a luat prizonier şi, atunci când a aflat că este membru al ISIS, luptătorul asirian l-a decapitat în răzbunare pentru abuzurile comise de grup în regiune”, explică Rami Abdel Rahman, purtătorul de cuvânt al Observatorului, citat de cotidianul britanic „The Guardian”. 

Asirianul lupta în batalioanele kurde care, la începutul acestei luni, au împins Statul Islamic afară din mai bine de 12 sate asiriene, capturate de-a lungul ultimului an de jihadişti în provincia Hasakeh. 

Decapitările publice au devenit o practică în teritoriile ocupate de organizaţia teroristă, fie că este vorba despre alţi luptători care li se opun, de civili sau de prizonieri occidentali.  

[<a href="//storify.com/elenadumitru/un-nou-r-zboi-impotriva-terorii" target="_blank">View the story "Un nou „război împotriva terorii”" on Storify</a>]

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite