Un avion cu pasageri a fost lovit de un glonț rătăcit în timp ce ateriza la Beirut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de pasageri a companiei Middle East Airlines (MEA) care zbura din Iordania la Beirut a fost lovit de un glonț rătăcit în timp ce ateriza la Beirut, a declarat un oficial al companiei.

Foto: Twitter / Paula Yacoubian
Foto: Twitter / Paula Yacoubian

Președintele MEA, Mohamad El-Hout, a precizat că nu au fost raportate cazuri de răniți printre pasageri sau personalul de bord.

Hout a declarat pentru Reuters că șapte până la opt avioane oprite sunt lovite de gloanțe rătăcite trase din zonele învecinate aeroportului din Beirut în fiecare an, dar incidentul de miercuri a fost pentru prima dată când s-a întâmplat în timp ce un avion se afla în mișcare.

Foto: Twitter / Paula Yacoubian
Foto: Twitter / Paula Yacoubian

Astfel de trageri în aer sunt obișnuite în Liban, unde deținerea de arme este larg răspândită și se trage cu arma chiar și pentru a marca discursurile politicienilor sau publicarea rezultatelor oficiale ale examenelor, printre alte evenimente.

Aceste practici de a trage în aer în Liban trebuie oprite... este o sursă de pericol pentru traficul aerian și aeroport”, a spus Hout.

Parlamentarul libanez Paula Yacoubian a fost la bordul avionului afectat și a distribuit imagini pe pagina ei de Twitter care păreau să arate o gaură în fuzelajul avionului.

Ea a spus că stătea pe scaunul 2F când incidentul a avut loc „chiar deasupra capului meu”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite