UE a adoptat un nou set de sancţiuni împotriva Siriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană (UE) a adoptat luni un nou set de sancţiuni împotriva Siriei, care vizează entităţi noi şi extinde embargoul privind vânzările de arme, potrivit unui comunicat oficial, relatează AFP.

Ambasadorii statelor membre UE au ajuns mai întâi la un acord cu privire la cea de a 16-a serie de sancţiuni împotriva regimului lui Bashar al-Assad. Deciziile au fost ulterior adoptate de miniştrii de Externe reuniţi la Luxembug.

Aceste sancţiuni noi, care tocmai s-au adăugat celui de al 15-lea set de sancţiuni succesive adoptate de UE într-un an, adaugă şase companii şi administraţii, precum şi o persoană, pe listele averilor îngheţate şi interdicţiilor de călătorie, şi precizează că asigurarea livrărilor de arme sunt vizate de embargoul privind vânzarea de arme către Siria.

Este vorba în special de a lămuri această problemă ridicată de Marea Britanie, întrucât asigurătorul britanic Standard Club tocmai a anulat asigurarea asupra unei încărcături ruse care transporta elicoptere de atac cu destinaţia Siria.

Această serie nouă de sancţiuni intervine după incidentul în cursul căruia un avion de luptă turcesc a fost doborât vineri de Siria. Ankara a acuzat duminică Siria că a doborât avionul în spaţiul aerian internaţional şi nu în spaţiul sirain, după cum afirmă Damascul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite