Ucraina: Cinci morţi şi 15 răniţi după aterizarea forţată a unui avion de mici dimensiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de mici dimensiuni care avea la bord paraşutişti amatori a fost nevoit să efectueze o aterizare forţată în apropiere de Kiev duminică, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 15 au fost rănite în urma incidentului, transmite agenţia Associated Press, citând surse locale.

Aeronava model L-410 aparţinând unei şcoli de piloţi a efectuat o aterizare de urgenţă 'dură' în timpul unei furtuni, cu ploaie şi rafale de vânt puternice, în apropiere de aeroportul Borodianka, la circa 30 de kilometri de Kiev, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă Iulia Erşova. Până la ora difuzării ştirii, nu mai erau cunoscute şi alte detalii, notează Agerpres.

Postul de televiziune Canal 5 a relatat că piloţii au decis să se întoarcă pe aeroport la câteva minute de la decolare din cauza furtunii inopinate, însă avionul a ajuns la sol în mijlocul unui câmp. Imagini difuzate la televizor au arătat aparatul de zbor răsturnat într-o parte în mijlocul unui câmp verde, sub un cer senin ce apăruse după risipirea norilor. Cabina piloţilor era avariată serios.

Avionul avea la bord 17 amatori de căderi libere şi trei membri ai echipajului. Persoanele rănite au fost transportate la spitale locale, iar autorităţile au deschis o anchetă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite