Tunisia: gaze lacrimogene folosite contra manifestanţilor aflaţi în faţa Ministerului de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia tunisiană a folosit gazele lacrimogene joi seară pentru a dispersa zeci de manifestanţi adunaţi în faţa Ministerului de Interne care cereau schimbarea guvernului, în urma asasinării lui Mohamed Brahmi, deputat al opoziţiei.

Poliţia a intervenit în momentul în care manifestanţii au blocat bulevardul central Habib Bourguiba unde aceştia puteau supraveghea clădirea Ministerului de Interne. Manifestanţii au scandat lozinci precum „Jos cu grupurile fraţilor, jos cu torţionarii poporului”, cu referire la legăturilor strânse între partidul islamist Ennahda - care se află la guvernare - şi Frăţia Musulmană din Egipt.  

Ennahda sau Partidul Renaşterii este în prezent formaţiunea politică cu cei mai mulţi reprezentanţi în forul legislativ din Tunisia. La alegerile din octombrie 2011 Ennahda a obţinut 37,04% din voturi şi 89 de locuri în Adunarea Constituantă a Tunisiei dintr-un total de 217 locuri posibile.

În urma evenimentelor de joi din statul magrebian, compania naţională Tunisair a emis seara aceleiaşi zile un comunicat în care anunţă că va suspenda toate zborurile de vineri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite