Trump o ironizează pe Greta Thunberg după discursul susţinut la ONU: „Pare o tânără foarte fericită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greta Thunberg adresându-se liderilor lumii de la tribuna ONU FOTO EPA-EFE
Greta Thunberg adresându-se liderilor lumii de la tribuna ONU FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a ironizat-o marţi pe adolescenta Greta Thunberg, cunoscută în lumea întreagă datorită luptei pe care o duce pentru un mediu mai curat, susţinând că aceasta „pare o tânără foarte fericită“.

„Pare o tânără foarte fericită care priveşte spre un viitor luminos şi minunat. E atât de plăcut să priveşti!“, a scris Donald Trump pe Twitter.

Mesajul său este însoţit de o înregistrare video cu discursul susţinut de Greta Thunberg la tribuna ONU, în care adolescenta suedeză le transmite liderilor lumii, cu o voce mânioasă, că i-au „furat visurile şi copilăria“.

„Oamenii suferă, oameni mor, ecosisteme întregi se prăbuşesc. Suntem la începutul unei extincţii în masă şi vorbiţi numai despre bani, despre creştere economică eternă. Cum îndrăzniţi?“, se revoltă adolescenta în vârstă de 16 ani.

Mesajul lui Trump, un negaţionist al schimbărilor climatice, a provocat numeroase reacţii. Dacă unii internauţi s-au arătat scandalizaţi, alţii i-au dat dreptate preşedintelui american.

„Donald Trump atacă o tânără nevinovată, este absolut dezgustător“, a scris un internaut, potrivit AFP.

E „spălată pe creier“, acuză un alt internaut.

Greta Thunberg şi Donald Trump s-au încrucişat pentru scurt timp în marja summitui ONU privind Acţiunea Climatică, la care liderul de la Casa Albă a apărut pe neaşteptate. Într-un filmuleţ surprins în momentul întâlnirii adolescenta suedeză poate fi văzută săgetându-l cu privirea pe preşedintele american, în timp ce acesta din urmă trece nepăsător pe lângă ea.

În august 2018, Greta Thunberg a decis să nu meargă la şcoală şi s-a instalat în faţa Parlamentului suedez pentru a protesta faţă de lupta insuficientă împotriva încălzirii globale. A fost invitată apoi la diverse conferinţe internaţionale pentru a-şi exprima temerile legate de consecinţele negative ale acestui fenomen. Este fiica cântăreţei de operă Malena Ernman şi a actorului Svante Thunberg. Tatăl ei a fost numit după ruda sa îndepărtată Svante Arrhenius, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 1903.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite