Trei ţări din Golf le-au cerut cetăţenilor lor să evite Libanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei ţări din Golf le-au cerut joi cetăţenilor lor să evite călătoriile în Liban şi le-au recomandat celor care se află în această ţară să o părăsească cât mai repede posibil, solicitările survenind pe fondul creşterii tensiunilor între Arabia Saudită şi Iran în privinţa Libanului şi Yemenului, transmite Reuters.

Aceste solicitări au fost făcute de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait. Bahrainul a formulat deja solicitări similare la începutul acestei săptămâni.

Ministrul saudit pentru zona Golfului a acuzat Libanul că a declarat război ţării sale, susţinând că a fost vizată de o rachetă lansată din Yemen de mişcarea şiită libaneză Hezbollah, pro-iraniană.

De cealaltă parte, blocul Hezbollah din Parlamentul libanez a cerut joi Arabiei Saudită să înceteze amestecul în afacerile interne ale Libanului.

Noua criză diplomatică din Orientul Mijlociu a izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute, când premierul libanez Saad Hariri şi-a anunţat din Arabia Saudită demisia şi a acuzat Hezbollah că bagă zâzanie între ţările arabe. Premierul libanez s-a declarat îngrijorat pentru viaţa sa.

Joi, doi oficiali guvernamentali libanezi au acuzat Arabia Saudită că l-ar fi arestat pe Hariri. Contactat de Reuters, un alt oficial libanez a declarat că Hariri ar fi demisionat la ordinul autorităţilor din Arabia Saudită şi s-ar afla în arest la domiciliu în această ţară.

Însă Arabia Saudită şi membri ai Curentului Viitorului, mişcarea lui Saad Hariri, au negat aceste declaraţii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite