Trei explozii, în apropierea clădirii din Toulouse în care se află presupusul criminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei explozii violente au putut fi auzite aseară în apropierea clădirii din Toulouse (sud-vest) în care se adăposteşte presupusul criminal în serie, identificat de peste douăzeci de ore de către poliţie, conform constatărilor unor jurnalişti ai AFP.

Suspectul, Mohamed Merah, a revendicat în numele Al-Qaida, în timpul discuţiilor sale cu poliţia, cele trei atacuri care s-au soldat cu moartea a şapte persoane, în perioada 11 şi 19 martie, în regiunea Toulouse. Cele trei detonări ar putea reprezenta semnalul unui atac al poliţiei, conform unui specialist.

De mai multe ori pe parcursul zilei, ministrul de Interne, Claude Gueant, a prezentat ideea unei posibile predări a suspectului.

Două surse apropiate anchetei au refuzat miercuri noapte să comenteze despre asalt. "El a spus că ar vrea să se predea, s-a răzgândit, creştem presiunea pentru ca el să se predea", a declarat una dintre aceste surse.

În general,conform unui specialist, prima explozie este destinată distrugerii pereţilor despărţitori ai locuinţei în care se află suspectul, având loc cu două secunde înainte de explozii care asurzesc şi orbesc, făcându-l pe acesta să nu reacţioneze câteva momente, transmite Mediafax.

Imediat după aceste explozii, un fascicul de lumină a fost sesizat pentru scurt timp pe faţada clădirii. Nici un schimb de focuri între Merah şi forţele de ordine nu a fost auzit în următoarele zece minute după explozii.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite