Surse palestiniene: Şase civili ucişi şi 11 răniţi în timpul unei operaţiuni a Israelului în Cisiordania

0
Publicat:

Şase palestinieni au fost împuşcaţi mortal marţi, în timpul unei operaţiuni a armatei israeliene la Jenin, în Cisiordania, a anunţat Ministerul Sănătăţii palestinian, informează dpa. Alţi 11 palestinieni au fost răniţi, dintre care doi se află în stare critică, potrivit Agerpres. 

Trupele israeliene iau poziţia în jurul moscheii Ibrahimi cunoscută sub numele de Peştera Patriarhilor în vechiul oraş Hebron în Cisiordania FOTO EPA-EFE / Abed Al Hashlamoun

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că aceste informaţii sunt verificate. Potrivit armatei israeliene, trupele au fost desfăşurate la tabăra de refugiaţi din Jenin.

Postul de radio al armatei israeliene a informat că patru palestinieni au murit într-un schimb de focuri la Jenin, inclusiv unul ce era suspectat de implicare în uciderea a doi fraţi israelieni la Huwara, la sfârşitul lui februarie.

De la începutul anului, 13 israelieni şi o ucraineancă au fost ucişi în atacuri palestiniene. În aceeaşi perioadă, 70 de palestinieni au murit în confruntări cu armata israeliană sau în timp ce întreprindeau ei înşişi atacuri.

Israelul a ocupat Cisiordania în Ierusalimul de Est în 1967. Astăzi, mai mult de 600.000 de colonişti israelieni locuiesc în Cisiordania. Palestinienii revendică aceste teritorii pentru înfiinţarea unui stat independent Palestina, cu capitala în Ierusalimul de Est.  

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite