Armata israeliană a ucis un palestinian în Cisiordania VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata israeliană a ucis un palestinian în cursul unui raid în apropiere de Ierihon, în Cisiordania ocupată, a indicat miercuri ministerul palestinian al sănătăţii.

Forţele israeliene au confirmat că au efectuat o operaţiune în sector, unde un automobilist americano-israelian a fost ucis luni, şi a deschis focul asupra a două persoane care fugeau după ce au intrat în tabăra de refugiaţi Aqabat Jabr, scrie Agerpres.

Mahmoud Jamal Hassan Hamdan, 22 de ani, a murit în urma "rănilor grave provocate de gloanţele trase de ocupant" (Israel), potrivit unui comunicat al ministerului palestinian al sănătăţii.

El a murit înainte de a ajunge la spitalul Hadassah din Ierusalim, a declarat un purtător de cuvânt al acestui spital.

La Aqabat Jabr, soldaţii israelieni au "arestat patru suspecţi, printre care teroristul responsabil pentru atacul" care l-a ucis pe americanul cu cetăţenie israeliană Elan Ganeles, 27 de ani, a declarat armata.

Acest deces intervine într-un context de recrudescenţă a violenţei în conflictul israeliano-palestinian, în special în Cisiordania, ocupată de Israel după Războiul de Şase Zile din 1967.

Duminică, oraşul palestinian Huwara a fost atacat de colonişti israelieni, la câteva ore după doi tineri colonişti, fraţii Yagel Yaniv, 20 de ani, şi Hallel Yaniv, 22 de ani, au fost împuşcaţi în timp ce traversau cu maşina acest oraş din nordul Cisiordaniei.

Zeci de colonişti furioşi au incendiat case şi maşini şi au aruncat cu pietre în oraş toată noaptea.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a deplâns o situaţie pe care a calificat-o drept "intolerabilă", declarând: "Nu putem permite o situaţie în care cetăţenii îşi fac dreptate ei singuri".

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian a costat viaţa a 64 de adulţi şi copii palestinieni, activişti şi civili.

În aceeaşi perioadă, au fost ucişi 13 adulţi şi copii israelieni, printre care membri ai forţelor de securitate şi civili, precum şi un civil ucrainean, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP bazat pe surse oficiale din ambele părţi.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite