Abigail, o fetiță care a împlinit patru ani în captivitate, a fost eliberată de teroriștii Hamas. „Și-a văzut părinţii ucişi în faţa sa“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat duminică eliberarea de către organizaţia palestiniană Hamas a unei ostatice americane în vârstă de 4 ani pe nume Abigail, potrivit AFP.

Abigail
Abigail

UPDATE ORA 19.50  Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat duminică eliberarea de către organizaţia palestiniană Hamas a unei ostatice americane în vârstă de 4 ani pe nume Abigail, potrivit AFP. "Este liberă şi se află în Israel", a spus el într-un discurs din statul american Massachusetts.

Fetiţa a fost luat ostatică pe 7 octombrie de Hamas în timpul asaltului acestei organizaţii islamiste asupra Israelului. Potrivit consilierului Casei Albe Jake Sullivan, fata "şi-a văzut părinţii ucişi în faţa sa"."A suferit o traumă teribilă", a declarat Biden duminică.  

***

"Avem motive să credem că o ostatică va fi eliberată astăzi", a declarat anterior Jake Sullivan pentru NBC. "Dar nu vom fi siguri până când nu o vom vedea în siguranţă în afara Fâşiei Gaza", a adăugat el.

Ostatica în cauză ar putea fi Abigail, o fetiţă care şi-a sărbătorit cea de-a patra aniversare în captivitate "acum două zile".

Copilul a fost luat ostatic pe 7 octombrie de Hamas în timpul atacului sângeros asupra Israelului. "Şi-a văzut părinţii ucişi în faţa ei", a declarat consilierul Casei Albe pentru CNN.

Oficialii americani estimează că zece americani, inclusiv două femei şi acest copil, se află în mâinile grupului islamist palestinian. "Nu am primit nicio dovadă că sunt în viaţă de la niciunul", a declarat Sullivan duminică la ABC.

Pe 7 octombrie, comandouri ale Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului din Fâşia Gaza într-un atac sângeros despre care autorităţile israeliene spun că a ucis 1.200 de persoane, majoritatea civili, conform Agerpres.

În timpul acestui atac, potrivit aceleiaşi surse, aproximativ 240 de persoane au fost răpite şi duse în Fâşia Gaza.

Ca represalii, Israelul a declarat război pentru a "anihila" Hamas şi a lovit fără încetare Fâşia Gaza. Conform ultimelor cifre ale guvernului Hamas, 15.000 de persoane au fost ucise în enclavă, inclusiv 6.150 de copii şi tineri sub vârsta de 18 ani.

Sub egida Qatarului, Israelul şi Hamas au ajuns la un acord pentru un armistiţiu în lupte şi eliberarea de ostatici în schimbul eliberării unor prizonieri palestinieni.

Presiunea asupra lui Joe Biden, principalul susţinător al Israelului, continuă să crească, nu în ultimul rând din cauza numărului mare de ajutoare umanitare din Gaza, dar şi din cauza lipsei eliberării ostaticilor americani.

"A observat cineva că Hamas a eliberat oameni din mai multe ţări, dar până acum niciun ostatic american? Există un motiv pentru asta: NU EXISTĂ RESPECT PENTRU ŢARA NOASTRÄ SAU PENTRU CONDUCEREA NOASTRÄ", a criticat sâmbătă predecesorul său republican de la Casa Albă, Donald Trump, care speră să câştige un nou mandat în 2024.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite