SUA au descoperit încă un balon de spionaj chinez. Acesta survolează America Latină

0
Publicat:

Este pentru a doua oară când este văzut un balon de spionaj chinez, de data aceasta deasupra Americii Latine, după cum a afirmat Pentagonul. Este un nou caz care răcește relaţiile dintre Washington şi Beijing. Șeful diplomaţiei americane Antony Blinken și-a amânat în ultima clipă o vizită în China.

Balon de spionaj cchinez   FOTO Profimedia
Balon de spionaj cchinez FOTO Profimedia

Suntem la curent cu informaţii despre un balon care survolează America Latină. Considerăm că este un alt balon de spionaj chinez”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, fără a preciza locaţia exactă a acestuia.

Cu o zi înainte, Statele Unite anunţaseră prezenţa unui prim balon de spionaj chinez în spaţiul lor aerian. Deşi autorităţile chineze au fost nevoite să-şi exprime „regretele” pentru această intruziune „involuntară”, Washingtonul a considerat „inacceptabilă” explicaţia şi a decis vineri in extremis să anuleze călătoria secretarului de stat american, programată să aibă loc duminică şi luni, notează Agerpres.

Vizita lui Antony Blinken în China ar fi fost prima a unui secretar de stat american din octombrie 2018. Pentagonul a asigurat joi că nu are îndoieli cu privire la originea chineză a balonului şi la utilizarea sa în scopuri de spionaj. „Este un aparat de zbor civil, folosit în scopuri de cercetare, în principal meteorologice”, care a deviat de pe traiectorie din cauza vântului, au asigurat autorităţile chineze. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri