SUA anunţă că oficiali ruşi se antrenează în Iran, ca parte a unui acord de livrare de drone către Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dronă într-o bază militară subterană Foto AFP
Dronă într-o bază militară subterană Foto AFP

Oficiali ruşi s-au antrenat în Iran în ultimele săptămâni, ca parte a unui acord de transfer de drone între cele două ţări, a anunţat joi Departamentul de Stat american, potrivit Reuters.

Autorităţile americane au anunţat încă de luna trecută că au informaţii potrivit cărora Iranul se pregăteşte să livreze Rusiei câteva sute de drone, inclusiv modele capabile să poarte arme, iar oficiali ruşi au mers în Iran pentru a vedea astfel de echipamente, anunţă digi24.

Declaraţiile au provocat îngrijorări că Iranul, care a furnizat drone aliaţilor săi din Orientul Mijlociu, va livra acum ajutor Rusiei în războiul declanşat împotriva Ucrainei.

Ministrul iranian de externe a negat aceste informaţii, inclusiv într-o convorbire cu cu omologul său ucrainean, mai scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Vedant Patel, a declarat joi într-o discuţie cu reporterii că oficialii ruşi au făcut antrenamente cu drone în Iran „în ultimele săptămâni”.

Statele Unite vor „înăspri drastic” sancţiunile împotriva comerţului cu arme rusesc şi iranian, a spus purtătorul de cuvânt. 

„Rămânem foarte îngrijoraţi de folosirea şi proliferarea dronelor iraniene. Au fost folosite pentru a ataca forţele SUA, partenerii noştri în regiune şi nave aparţinând unor entităţi internaţionale”, a mai declarat Vedant Patel.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Viteza şi direcţia vântului pot face diferenţa în cazul unui accident nuclear în Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski, supărat pe oficialii săi: „Este iresponsabil să divulgi informaţii despre planurile noastre pentru titluri zgomotoase“

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite