Statul Islamic revendică primele decapitări în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia teroristă Statul Islamic (ISIS) a dat publicităţii un video brutal în care apar doi oameni executaţi prin decapitare, un activist anti-ISIS şi prietenul acestuia. ISIS susţine că cei doi sunt primii oameni executaţi de grupare pe teritoriul Turciei.

Gruparea jihadistă ISIS a postat duminică un video, revendicând decapitarea unui activist sirian şi a prietenului său, realizată în sudul Turciei. Execuţia celor doi ar fi avut loc vineri, anunţă „Israel National News“.

În filmul postat online se specifică faptul că ISIS „l-a măcelărit“ pe Ibrahim Abdul Qader, 20 de ani, şi un prieten activist, Fares Hamadi. Execuţiile ar fi avut loc în Sanilurfa, Turcia, vineri, după ce victimele „conspiraseră cu cruciaţii împotriva Statului Islamic“.

Abdul Qader lucrase cu gruparea activistă „Raqqa este măcelărită pe tăcute“, care dezvăluie atrocităţile din zonele aflate sub controlul ISIS din Siria. „Fie ca toţi apostaţii să afle că vor fi măcelăriţi pe tăcute“, se spune în video, făcând aluzie la numele grupării anti-ISIS.

Tot în cadrul filmului apar o serie de ştiri despre gruparea activistă şi despre activităţile ei anti-islamiste. Filmarea se închide cu imagini ale unui bărbat, care pare a fi Hamadi, cu gâtul tăiat. Cadavrul lui Abdul Qader nu a fost arătat.

Cadavrele lui Abdul Qader şi Hamadi au fost descoperite mai târziu în casa lui Hamadi din Sanilurfa, de un alt prieten, membru al aceleiaşi organizaţii activiste anti-ISIS.

Activiştii din gruparea „Raqqa este măcelărită pe tăcute“ au mai fost ucişi de Statul Islamic în Siria, dar aceste două execuţii sunt primele care au loc în afara ţării, potrivit „Israel National News“.

Turcia este acuzată de multă vreme de activiştii din opoziţia siriană, de luptătorii kurzi şi uneori chiar de partenerii occidentali că permite membrilor ISIS să treacă nestingheriţi graniţa de 911 kilometri pe care o împarte cu Siria.

Atacurile cu bombă din sudul Turciei, inclusiv cel din iunie, din Suruc, care a condus la moartea a 32 de persoane, au fost atribuite Statului Islamic. Gruparea însă nu a revendicat exploziile, conchide „Israel National News“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite