Spionul cu pene. Un porumbel a fost „reabilitat” de poliția din India, după ce a fost suspectat de spionaj și a stat opt luni în „pușcărie”

0
Publicat:

Porumbelul a fost găsit în luna mai a anului trecut cu un mesaj despre care se spunea că ar conține caractere chinezești.

Porumbelul suspectat de India de spionaj pentru China
Porumbelul a fost eliberat Foto Profimedia

Poliția indiană a ”reabilitat” un porumbel suspectat de spionaj chinezesc și l-a eliberat în sălbăticie după opt luni de detenție, potrivit unor informații publicate de Press Trust of India.

Calvarul porumbelului a început în luna mai, când acesta a fost capturat în apropierea unui port din Mumbai cu două inele legate de picioare, purtând un mesaj despre care se spune că părea a fi în limba chineză, potrivit presei locale. Poliția a suspectat că era implicat în spionaj și l-a luat în custodie, trimițându-l ulterior la spitalul pentru animale Bai Sakarbai Dinshaw Petit din Mumbai, scrie theguardian.com.

În cele din urmă, s-a descoperit că porumbelul era o pasăre de curse în ape deschise din Taiwan care a evadat și a ajuns în India. Cu permisiunea poliției, pasărea a fost transferată la Societatea din Bombay pentru prevenirea cruzimii față de animale, ai cărei medici au eliberat-o marți.

Nu este prima dată când o pasăre este suspectată de poliție în India.

În 2020, poliția din Kashmirul controlat de India a eliberat un porumbel aparținând unui pescar pakistanez, după ce o anchetă a constatat că pasărea, care zburase peste granița puternic militarizată dintre cele două națiuni înarmate nuclear, nu era un spion.

În 2016, un alt porumbel a fost luat în custodie după ce a fost găsit cu un bilet care îl amenința pe premierul indian Narendra Modi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite