Taximetrist arestat după ce a călcat un porumbel cu mașina

0
Publicat:

Poliția a arestat un taximetrist din Tokyo acuzat că a intrat în mod intenționat cu mașina într-un stol de păsări, omorând una dintre ele, scrie The Guardian.

Porumbel Arhivă Adevărul
Porumbel Arhivă Adevărul

Atsushi Ozawa, în vârstă de 50 de ani,„și-a folosit mașina să omoare un porumbel comun, care nu este o specie de vânat”, conform poliției.

Suspectul a declarat că a condus mașina în stolul de porumbei pentru că „drumurile sunt pentru oameni. E de datoria porumbeilor să evite mașinile”, potrivit presei locale.

Taximetristul ar fi accelerat după ce semaforul s-a făcut verde și a intrat în plin în stolul de porumbei cu o viteză de 60km/h.

Incidentul a fost raportat de un trecător care a fost alertat de sunetul de accelerație făcut de motorul mașinii. Un veterinar a examinat porumbelul mort și a ajuns la concluzia că a murit în urma unui șoc traumatic.

Dat fiind faptul că taximetristul este un șofer profesionist, poliția a descris acțiunile sale ca fiind „extrem de rău intenționate”, ceea ce i-a motivat să facă această arestare neobișnuită.

Incidentul a avut loc luna trecută în capitala Japoniei, iar taximetristul a fost arestat duminică pentru încălcarea legilor de protecție a animalelor sălbatice, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției din Tokyo.

În Japonia există specii de porumbei care pot fi vânate în număr limitat, însă păsările urbane pot fi omorâte dacă provoacă pagube: dacă distrug culturile agricole sau afectează creșterea animalelor domestice, și doar cu aprobarea autorităților locale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite