Siropuri de tuse contaminate, legate de moartea a 89 de copii. India suspendă altă licenţa de fabricaţie

0
Publicat:

India a suspendat licența de fabricație a unui producător de medicamente după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a semnalat descoperirea unui sirop de tuse contaminat. Siropul a fost produs de acest producător în Insulele Marshall şi Micronezia în aprilie, a anunţat marţi guvernul indian.

Siropurile de tuse au fost contaminate  FOTO Shutterstock
Siropurile de tuse au fost contaminate FOTO Shutterstock

Autorităţile de reglementare indiene verifică producătorii de medicamente după ce siropuri de tuse fabricate în ţară au fost legate de decesul a cel puţin 89 de copii în Gambia şi Uzbekistan anul trecut, afectând imaginea Indiei ca „farmacie a lumii” care oferă medicamente la preţuri accesibile la nivel global, scrie Agerpres.

OMS a semnalat contaminarea cu cantităţi inacceptabil de mari de dietilen-glicol şi etilen-glicol, două substanţe toxice pentru oameni dacă sunt consumate şi care se pot dovedi uneori fatale, în probe prelevate dintr-un lot de sirop de tuse fabricat de compania indiană QP Pharmachem Ltd, cu sediul în statul Punjab din nordul ţării.

Acuzații respinse

Compania a respins acuzaţiile. „S-a stabilit că eşantioanele prelevate de la unităţile de producţie... nu îndeplinesc standardele de calitate”, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii, Bharati Pravin Pawar, în parlament.

Licenţele de fabricaţie ale QP Pharmachem Ltd şi altor două companii, ale căror produse au fost legate de decesele copiilor - Maiden Pharmaceuticals şi Marion Biotech Pvt. Ltd - au fost suspendate şi exporturile lor au fost oprite, a adăugat Pawar.

Maiden Pharmaceuticals şi Marion Biotech au respins şi ele acuzaţiile care li se aduc.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite