Siria: Statul Islamic a executat 19 civili, printre care doi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steag al Statului Islamic Foto: HEPTA/Arhivă
Steag al Statului Islamic Foto: HEPTA/Arhivă

Gruparea jihadistă Statul Islamic a executat 19 civili, printre care doi copii, într-un sat din provincia siriană Deir Ezzor, situată în estul ţării. Informaţia a fost furnizată de organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agenţia Belga.

„Combatanţi ai Statului Islamic au pătruns în satul Jazrat al-Buchams vineri seară, au executat 19 civili, printre care două femei şi doi copii, împuşcându-i în cap, după care au dat foc cadavrelor“, a declarat pentru France-Presse Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

„Unii au fost scoşi în stradă înainte de a fi ucişi, alţii au fost executaţi în casele lor“, a adăugat directorul organizaţiei, care se bazează pe o vastă reţea de surse aflate pe întreg teritoriul Siriei.

Totodată, înainte de a se retrage din Jazrat al-Buchams, jihadiştii au răpit trei membri ai Forţelor Democrate Siriene (FDS), alianţa arabo-kurdă care luptă, cu sprijinul SUA, împotriva Statului Islamic în Siria.

Situat în provincia Deir Ezzor, controlată în majoritate de Statul Islamic, acest sat a fost preluat de FDS în acest an.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite