Singapore a aprobat un test COVID-19 bazat pe respiraţie care dă rezultatul într-un minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singapore a aprobat folosirea unui test pentru COVID-19 bazat pe respiraţie dezvoltat de Breathonix FOTO captură You Tube
Singapore a aprobat folosirea unui test pentru COVID-19 bazat pe respiraţie dezvoltat de Breathonix FOTO captură You Tube

Un test pentru COVID-19 bazat pe respiraţie care dă rezultatul într-un minut a fost aprobat de Singapore, o ţară care se confruntă cu val recent de noi infecţii cu coronavirus, relatează The Independent.

Testul din respiraţie dezvoltat de Breathonix, o companie a Universităţii Naţionale din Singapore, nu necesită administrare din partea personalului medical sau prelucrare în laborator, ci doar instruirea prealabilă a celor care îl vor administra.

Testul detectează compuşi volatili organici (VOC), produşi prin reacţiile biochimice din celulele umane, şi care sunt prezenţi în aerul expirat.

Modificările chimice sunt măsurate ca markeri specifici COVID-19.

Persoanele care ies pozitive în urma acestui test vor fi confirmate cu un test standard PCR.

„Testul nostru bazat pe respiraţie este non-invaziv. Persoanele testate trebuie doar să expire aşa cum o fac în mod normal într-un dispozitiv de unică folosinţă, astfel că nu va exista niciun disconfort”, a explicat Jia Zhunan, directorul executiv al Breathonix.

Breathonix, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din Singapore, urmează să înceapă testările de probă ale dipozitivului său la punctul de trecere a frontierei Tuas, ce desparte Malaysia de Singapore.

Singapore va utiliza acest test alături de testul antigen rapid obligatoriu în această ţară.

Breathonix a derulat studii clinice ale dispozitivului din iunie 2020 până în aprilie anul acesta, două în Singapore şi unul în Dubai. Acurateţea testelor realizate în Singapore a fost de peste 90% pe un grup de 180 de pacienţi.

În ultimele săptămâni, Singapore a înăsprit restricţiile pentru combaterea COVID-19 după o creştere a contaminărilor locale şi a amânat instituirea unei bule fără carantină cu Hong Kong.

Lăudată pentru modul cum a gestionat pandemia până acum, Singapore a transmis că va înteţi testarea şi monitorizarea infecţiilor transmise local pentru a limita răspândirea virusului.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite