Senatorii americani John McCain şi Lindsey Graham cer autorităţilor egiptene eliberarea prizonierilor  politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul John McCain a fost principala voce a conferinţei de presă de la Cairo. FOTO: Reuters
Senatorul John McCain a fost principala voce a conferinţei de presă de la Cairo. FOTO: Reuters

Doi senatori americani, John McCain şi Lindsey Graham, au cerut guvernului interimar din Egipt, marţi, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Cairo, să elibereze toţi prizonierii politici, informează BBC.

La conferinţă de presă susţinută marţi, senatorul McCain a spus că ceea ce se va întâmpla în Egipt, în următoarele săptămâni, „va fi critic” şi va avea un „impact asupra acestei ţări, dar şi asupra Orientului Mijlociu”.

Am cerut eliberarea prizonierilor politici. Am cerut un dialog naţional în care fie prezente toate părţile politice care renunţa la folosirea violenţei. Am cerut insistent stabilirea unui calendar al lucrărilor de modificare a Constituţiei, alegerilor pentru parlament şi alegerilor prezidenţiale”, a adăugat senatorul John McCain, citat de BBC.

Declaraţiile celor doi senatori au avut loc după întâlnirea cu şeful forţelor armate din Egipt, ca parte a unui efort diplomatic pentru a pune capăt crizei politice.

Suntem încrezători că Egiptul poate servi în continuare ca model al democraţiei incluzive, care poate inspira regiunea şi întreaga lume (…) vom continua să-i sprijinim pe prietenii noştri în fiecare pas pe care-l fac”, a afirmat McCain în momentul în care a fost întrebat modul în care se poartă autorităţile egiptene cu cei din opoziţie.

Mohamed Morsi şi mai multe figuri proeminente din Frăţia Musulmană sunt în prezent arestaţi. Susţinătorii lui Morsi cer repunerea fostului preşedinte în funcţie, ceea ce autorităţile interimare au dat asigurări că nu se va întâmpla.

Mai mult de 250 de oameni au fost ucişi de la îndepărtarea fostului preşedinte Mohamed Morsi, din 3 iulie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite