Semne că Xi Jinping deține toată puterea: ce spun experții în limbaj corporal despre întâlnirea cu Putin

0
Publicat:

Experții au dezvăluit semnele revelatoare că liderul chinez Xi Jinping deține acum toată puterea.

Xi Jinping și Vladimir Putin FOTO: Profimedia
Xi Jinping și Vladimir Putin FOTO: Profimedia

Un expert în limbajul corporal a declarat că președintele chinez Xi Jinping l-a privit pe omologul său rus Vladimir Putin "ca pe un frate mai mic" la prima întâlnire televizată de luni din cadrul vizitei de stat a lui Xi la Moscova, scrie dailymail.co.uk.

Expertul a spus că Xi a părut mai relaxat și mai autoritar și a dezvăluit alte semne revelatoare că liderul chinez deține acum toată puterea, după cele două zile de discuții în vizita de stat a lui Xi la Moscova.

Karen Leong, director general al companiei Influence Solutions, cu sediul în Singapore, a declarat că Xi l-a devansat pe Putin cu o fracțiune de secundă când a întins mâna pentru strângerea de mână, sugerând că "deși el este cel care vizitează Moscova, el este cel care va prelua conducerea în această relație".

Louise Mahler, un expert în limbajul corpului și comportament de conducere, care are sediul în Melbourne, Australia, a avut o opinie similară, observând că Xi și-a pus mâna peste cea a lui Putin, ceea ce ar putea indica, de asemenea, o măsură de dominare în cadrul schimbului.

Atunci când s-au așezat împreună pentru schimburi politicoase prin intermediul traducătorilor, salutându-se reciproc ca un "prieten drag", Mahler a spus că Putin s-a aplecat, și-a mișcat piciorul, și-a strâns pumnul și s-a uitat la podea, sugerând o agitație subiacentă. Xi, între timp, a părut "liniștit și încrezător".

Leong a observat aceleași ticuri la Putin, contrastând cu un comportament relaxat în exterior.

”Dacă îl juxtapuneți cu Xi, Xi este omul de stat compus”, a spus ea. ”Are multă gravitate, un contact vizual excelent, se uită la Putin așa cum se uită un frate mai mare ... la un partener mai mic, mai tânăr”.

Putin, în vârstă de 70 de ani, este cu câteva luni mai în vârstă decât Xi, 69 de ani, și se află la putere de un timp mult mai mare de ani

Leong a declarat că Xi a oferit un semn că și el a simțit o anumită presiune, clipind neobișnuit de frecvent în timpul întâlnirii.

Kim Hyung-hee, director al Korea Body Language Lab, a declarat că strângerile de mână și ocaziile în care bărbații au încercat să evite contactul vizual au arătat că era o miză importantă pentru amândoi.

”Ei au așteptări mari în legătură cu întâlnirea. Puteți vedea tensiunea acolo - și știți că nu există prieteni adevărați în politică”.

Zvonurile privind starea de sănătate în declin a președintelui rus, starea mentală și poziția instabilă a acestuia au circulat cu mult înainte ca acesta să ordone invazia din 24 februarie 2022. În anul care a trecut de atunci, zvonurile nu au făcut decât să se intensifice pe măsură ce războiul pare să-și fi pus amprenta.

Imagini de la întâlniri și apariții oficiale l-au arătat cum se agață de o masă pentru a se sprijini, bătând din picioare aparent necontrolat și părând instabil când mergea.

Putin a fost văzut șchiopătând în timp ce efectua o vizită surpriză în Crimeea sâmbătă, pe fondul afirmațiilor că are probleme de sănătate, la o zi după ce a fost emis un mandat de arestare pentru crime de război pe numele său.

Vizita sa a marcat cea de-a noua aniversare a anexării peninsulei de către Rusia din Ucraina.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite