Semnal de alarmă: Yemenul riscă să se confrunte cu o foamete precum cea din anii '80 din Etiopia, soldată cu 1,2 milioane de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoare distribuite pentru refugiaţii războiului din Yemen FOTO EPA-EFE
Ajutoare distribuite pentru refugiaţii războiului din Yemen FOTO EPA-EFE

Yemenul riscă să se confrunte cu o foamete la scara celei din anii `80 din Etiopia, care a dus la moartea a 1,2 milioane de oameni, avertizează secretarul general al Consiliului norvegian pentru refugiaţi, Jan Egeland

Potrivit lui Egeland, 16 milioane de yemeniţi au nevoie urgent de ajutoare.

„Sunt şocat de ceea ce am văzut în Yemen”, a spus Egeland înainte de Conferinţa internaţională a donatorilor pentru Yemen, potrivit Euronews.

Oficialul norvegian le-a cerut ţărilor implicate în războiul din Yemen, mai ales Arabiei Saudite, să se alăture Statelor Unite şi Europei în răspunsul umanitar. În opinia sa, Yemenul are nevoie în prezent de ajutoare de 4 miliarde de dolari pentru a evita foametea.

În caz contrar, apreciază el, „vom vedea aici o foamete aşa cum lumea nu a mai văzut din anii 1980 în Etiopia”.

Foametea din Etiopia a durat între 1983 şi 1985 şi s-a soldat cu 1,2 milioane de morţi.

În războiul civil din Yemen, care durează din septembrie 2014, au murit zeci de mii de oameni, între care un mare număr de civili, iar 80% din populaţia ţării, de 24 de milioane de oameni, se află într-o situaţie dificilă, potrivit Naţiunilor Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite