Scandalul Panama Papers. Preşedintele Argentinei este anchetat pentru rolul său în două firme înregistrate în jurisdicţii offshore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele argentinian Mauricio Macri FOTO AFP
Preşedintele argentinian Mauricio Macri FOTO AFP

Parchetul argentinian a deschis joi o anchetă asupra preşedintelui Mauricio Macri, al cărui nume apare în două societăţi offshore ieşite la iveală în urma izbucnirii scandalului Panama Papers.

Un deputat argentinian din opoziţie a anunţat miercuri că a depus o plângere pentru evaziune fiscală împotriva şefului statului pentru ca justiţia să demareze o anchetă în acest caz, relatează agenţia France-Press, citată de Agerpres.

Norman Martinez, susţinător al fostei preşedinte Cristina Kirchner şi membru al partidului de centru-stânga Frontul pentru Victorie, îşi exprimase dorinţa ca justiţia să investigheze rolul lui Macri în două companii offshore, Kagemusha şi Fleg Trading Ltd.

Numele lui Mauricio Macri apare în registrele celor două societăţi - una din Bahamas care a funcţionat între 1998 şi 2008, iar cealaltă în Panama, creată în 1981.

Preşedintele argentinian afirmă că nu a comis nicio faptă ilegală şi că nu a deţinut nicio acţiune la cele două companii ale grupului Macri, proprietate a tatălui său, Franco Macri, om de afaceri italian care îşi sporise considerabil averea în Argentina. El a respins joi orice fel de „omisiune“ în declaraţia sa de avere, afirmând că se pune la dispoziţia justiţiei, notează Agerpres.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite