Rusia îşi declară îngrijorarea faţă de "dezvoltarea periculoasă" în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Moscova este foarte îngrijorată de dezvoltarea periculoasă a situaţiei, de continuarea violenţelor şi de provocările ce vizează sporirea amplorii şi cruzimii conflictului civil" din Siria, a precizat Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de AFP.

"Suferinţele populaţiei civile siriene nu încetează să se amplifice", iar viaţa la Alep, un oraş strategic situat la 335 de kilometri nord de Damasc, căzut pradă unor confruntări violente, este "parţial paralizată", remarcă aceeaşi sursă.

În acest context, "noi considerăm foarte important ca nici un efort să nu fie scutit pentru a pune capăt vărsării de sânge şi omorurilor de persoane nevinovate", a subliniat diplomaţia rusă.

Confruntări violente au făcut ravagii de la sfârşitul lui iulie la Alep, al doilea oraş ca mărime din ţară şi o miză crucială a conflictului ce opune forţele regimului condus de Bashar al-Assad şi rebelii. Peste 20.000 de persoane au murit în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului în martie 2011, conform Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDH).

Moscova, care pledează pentru o soluţionarea politică a conflictului, a avertizat împotriva riscului producerii unei "tragedii" la Alep.

Rusia s-a arătat "îngrijorată" de informaţii potrivit cărora rebelii sirieni primesc din străinătate arme grele, mai ales sisteme de apărare antiaeriană, a afirmat ministerul rus într-un comunicat, exprimându-şi temerea că aceste arme ar putea fi folosite "împotriva unor ţinte civile".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite