Românii şi marocanii, cei mai discriminaţi imigranţi din Ţara Bascilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui studiu al Observatorului basc al Imigraţiei, românii şi africanii (marocanii, în special) sunt străinii care se simt discriminaţi în cea mai mare măsură în Euskadi (Ţara Bascilor).

Deşi instituţiile şi cetăţenii, luaţi individual, din Ţara Bascilor, se laudă adesea cu integrarea exemplară a imigranţilor în societatea bască, situaţiile de discriminare faţă de imigranţi continuă să fie la ordinea zilei, scrie Noticias de Alava. Cel puţin aşa reiese dintr-un raport elaborat de Observatorul basc al Imigraţiei, Ikuspegi, privind sănătatea, bunăstarea şi convieţuirea populaţiei străine din Comunitatea Autonomă Bască. 27% dintre persoanele de altă naţionalitate percep cel puţin una din numeroasele forme ale excluderii sociale, conform acestui studiu, cifră care nu variază foarte mult dacă discriminarea este percepută personal (22%) sau la nivelul populaţiei din aceeaşi ţară (26%).

Românii şi africanii se simt cei mai discriminaţi

Cetăţenii de origine română şi africană, în special marocanii, sunt cei care percep cel mai palpabil discriminarea. În plus, Ikuspegi avertizează că populaţia autohtonă îi priveşte pe imigrant ca pe un străin şi se arată foarte reticentă în a se apropia de un imigrant la nivel individual sau în a-l ajuta. Concret, bascii fac un efort pentru a înţelege situaţia populaţiei imigrante, dar recunosc că nu îi afectează excesiv, pentru că nu este uşor să se pună în locul imigranţilor pentru a vedea lucrurile din perspectiva lor.

Citeşte pe adevarul.es care este părerea bascilor despre discriminarea imigranţilor şi când întâmpină imigranţii ce se simt discriminaţi cele mai multe greutăţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite