Regele Thailandei a stat de vorbă cu jurnalişti străini, prima oară după patru decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Thailandei
Regele Thailandei

Regele Thailandei a făcut primele sale comentarii publice despre demonstraţiile pro-democraţie care au cuprins ţara de mai bine de patru luni, într-o rară discuţie pe care a avut-o cu jurnalişti de la posturile de televiziune CNN şi Channel 4 News.

 A fost pentru prima oară când Maha Vajiralongkorn a stat de vorbă cu presa străină în ultimele patru decenii. Ultima dată când a vorbit cu jurnaliştii străini a fost în 1979, când încă era prinţ şi nu urcase pe tron. 

De mai multe luni, Thailanda se confruntă cu un val masiv de proteste. Nemulţumirea populaţiei se îndreaptă către guvern, dar în acelaşi timp oamenii cer şi o reformare a monarhiei, în condiţiile în care familia regală în Thailanda este considerată de rang divin. 

Regele a spus în mini-interviul acordat celor două posturi de televiziune că ţara sa este „tărâmul compromisului”, ceea ce ar sugera că ar putea avea în vedere o modalitate de a ieşi din lungul impas politic, scrie CNN. 

Întrebat ce le-ar spune protestatarilor care au ieşit pe străzi cerând reforme, regele Vajiralongkorn a spus iniţial „no comment”, dar apoi a adăugat: „Pe toţi îi iubim deopotrivă. Pe toţi îi iubim deopotrivă. Pe toţi îi iubim deopotrivă”, a repetat monarhul. El a mai spus că Thailanda este o ţară paşnică şi a completat: „Iubim poporul thailandez, indiferent ce-ar fi”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite