Redecorare cu gafe pe covorul din Biroul Oval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Oval şi alte încăperi de la Casa Albă au fost redecorate cât timp familia Obama a fost în vacanţă. Mândru de noua „faţă“ a biroului în care ia cele mai importante decizii, Barack Obama i-a invitat pe jurnalişti să vadă schimbările făcute.

Aceştia au observat însă o serie de citate ţesute pe noul covor care sunt atribuite în mod greşit unor personalităţi ale istoriei americane.

Covorul ales de Laura Bush a fost schimbat cu unul cu patru citate, aparţinând lui Abraham Lincoln, John F. Kennedy, Martin Luther King şi Theodore Roosevelt. Numai că citatele atribuite lui Abraham Lincoln şi Martin Luther King aparţin de fapt reformistului aboliţionist Theodore Parker.

„Democraţia înseamnă guvernarea poporului, de către popor şi pentru popor" este o remarcă a lui Theodore Parker, făcută în 1850, în cadrul unei Convenţii împotriva sclaviei, desfăşurată la Boston.

Citatul a fost reluat mai târziu, în 1863, de Abraham Lincoln, în cadrul discursului de la Gettysburg, unul dintre cele mai citate din istoria SUA. Tot lui Parker îi aparţine şi „Bolta universului moral este lungă, dar înclină spre justiţie", citat care pe covorul din Biroul Oval îi este atribuit lui Martin Luther King.

Acesta este de altfel unul dintre citatele preferate ale preşedintelui Barack Obama, motiv pentru jurnalişti de a-l trimite pe liderul de la Casa Albă să ia lecţii de istorie. Chiar dacă cele două gafe nu-i aparţin. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite